Vinçotte-nieuwsblog

Volg onze blog en blijf up-to-date!
jan20

Explosies hebben vaak ernstige gevolgen. De kracht van hitte, vuur en druk resulteert dikwijls in materiële en menselijke schade. Jaarlijks zijn er helaas nog vele duizenden explosies in Europa. Lees onze ATEX whitepaper en leer hoe u dit kan vermijden.

Meer lezen
jan18

Met kantoren in 9 landen, 3300 medewerkers, 1700 vrachtwagens en meer dan 3400 opleggers, is Jost Group beslist een internationale referentie op logistiek gebied.

Doordat er veel internationaal verkeer via zijn vestigingen passeert, behoort het bedrijf tot een sector met een verhoogd COVID-19-risico. Daarom bestudeert de logistieke onderneming al sinds maart hoe ze het risico op besmettingen kan aanpakken en verminderen.

Meer lezen
dec11

Wij brengen u graag op de hoogte van enkele belangrijke wijzigingen:

Meer lezen
dec07

Serie-ondernemer en docent digitale transformatie helpt grootste inspectiebedrijf van België te digitaliseren

Meer lezen
nov26

Met gepaste trots kondigt Vinçotte de winst aan van de titel ‘Trends Digital Pioneer 2020’ in de categorie Customer Happiness. Deze prestigieuze prijs beloont Digi-Tags, onze QR code tagging oplossing voor beter asset management.

Meer lezen
nov25

Vinçotte bestaat binnenkort 150 jaar. Doorheen onze lange geschiedenis sinds 1872 hebben we onszelf regelmatig opnieuw moeten uitvinden. We zijn gestart naar aanleiding van ontploffende stoomketels, toen één van de grootste problemen van de eerste industriële revolutie. Er was nood aan meer veiligheid en controle. Vinçotte bood hiervoor de oplossing. Toen in 1890 de elektriciteit werd uitgevonden en meer en meer werd gebruikt in het bedrijfsleven paste Vinçotte zich vlot aan deze verandering aan. Innoveren zat ons toen al in het bloed en dat is doorheen de jaren niet veranderd.

Meer lezen
nov23

Omwille van de 2e Corona golf heeft Controlatom alle klassikale open opleidingen in 2020 geannuleerd. Om iedereen die zich reeds had ingeschreven en ook personen die zich nog willen inschrijven een alternatief te geven, hebben wij voor ons volledige aanbod een digitaal alternatief ontwikkeld.

Meer lezen
nov13

Vinçotte is de expert op vlak van brandbeveiliging gaande van advies bij het ontwerp van brandveilige gebouwen en installaties tot audits, controles, risicoanalyses en preventieadvies.

Meer lezen
nov02

Het nieuwe AREI werd op 28 oktober 2019 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad en trad in werking op 1 juni 2020. Vanaf deze datum moeten alle elektrische installaties voldoen aan dit AREI.

Meer lezen
okt28

Exact een jaar geleden werd het nieuwe AREI gepubliceerd dat in werking trad op 1 juni. Om tijdens "corona" iedereen tijdig op de hoogte te brengen van deze nieuwe regelgeving hebben we begin dit jaar een eerste MasterClass AREI 2020 georganiseerd. Op veler verzoek hebben we deze MasterClass nu verder uitgebreid met praktische voorbeelden en lanceren we de MasterClass AREI Advanced.

Meer lezen