Met het energieplan van Vinçotte weet u meteen hoe u best energie bespaart

Een investering in energiezuinigheid aan het overwegen? Zware verbouwingen gepland? Wil u minder betalen aan energiekosten? Wil u uw woning milieuvriendelijker maken?

Van uw energieleverancier tot uw verwarmingsinstallateur. Heel wat partijen geven u advies over wat u moet doen om uw woning energiezuiniger te maken of zelf energie op te wekken. Maar wat is nu objectief de beste investering en wat doet u het eerst? Als u zoals zovele eigenaars door het bos de bomen niet meer ziet dan is het energieplan van Vinçotte de oplossing. Met het energieplan tonen wij volledig objectief aan wat de beste oplossing voor u is!

De meeste mensen pakken spontaan eerst de zichtbare aspecten zoals muren en ramen aan, maar deze verbeterpunten vergen vaak een grote investering waardoor de terugverdientijd lang wordt. Om een totaal zicht te krijgen op wat u best doet, combineerde Vinçotte alle expertises die nodig zijn om een objectief advies te formuleren. Het resultaat is nu beschikbaar: het energieplan waarmee u uw verbouwingswerken doordacht kunt aanpakken. Met het energieplan krijgt u inzicht in uw persoonlijke situatie en vermijdt u onnodige kosten en een onlogische volgorde van de verbouwingswerken en investeringen.

Hoe werkt het?

De Vinçotte energiecoach komt bij u langs, bekijkt uw woning, doet alle nodige metingen en stelt u gerichte vragen over uw situatie. Alle gegevens worden vervolgens ingegeven in een door Vinçotte ontwikkelde tool. Samen met uw verbruiksprofiel en uw gezinssamenstelling en gebaseerd op wetenschappelijke berekeningen zoals warmtedoorgang- en warmteverliesberekeningen) genereert deze tool een op maat gemaakt energierenovatiestappenplan met de bijhorende budgetten (wat gaat elk type aanpassing u kosten), de terugverdientijd (op hoeveel tijd verdient u elke mogelijke investering terug) en de volgorde van de investeringen (wat pakt u best eerst aan).

In het energieplan besteden we aandacht aan energieopwekking en efficiënt gebruik en ook aan woonkwaliteit en technische aspecten. U leert er ook in welke uw grootste energieverliesposten op dit moment zijn.

Na opmaak van het energieplan kan u nutteloze uitgaven vermijden en kan u uw beschikbare budget op de meest efficiënte manier inzetten.

Voor wie en hoeveel kost het?

Het energieplan van Vinçotte is geen wettelijke verplichting maar een advies voor iedereen die in Vlaanderen en Brussel een energie-investering of -verbouwing overweegt in een bestaande woning

Het plan kost alles inclusief 650 euro als u een architectuurplan heeft en 875 euro indien u geen architectuurplan heeft (prijzen geldig voor woningen tot 350 m2 bewoonbare oppervlakte). Na deze investering weet u perfect welke renovatie op energievlak u het meest en het snelst gaat opbrengen. Zwart op wit.

U haalt gegarandeerd het optimale rendement op uw uitgevoerde werken en kan zeker zijn dat uw renovatiesprong uw “beste beslissing ooit” wordt. Waar wacht u nog op?

Schrijf u in op onze nieuwsbrief en we houden u up-to-date!

Inschrijven