IFS Remote Surveillance Check by Vinçotte

IFS (International Featured Standards) is ervan overtuigd dat waarnemingen ter plaatse de sleutel vormen tot de productie van veilige producten. Alleen een auditor kan de integriteit van het product, de fabricageprocessen en de competentie van de medewerkers beoordelen. Dit betekent dat certificaten alleen kunnen worden afgegeven na een beoordeling ter plaatse. IFS's referentie-accreditatie-instelling heeft dit standpunt bevestigd. In deze periode van het Coronavirus kunnen de beoordelingen ter plaatse echter vaak niet plaatsvinden als gevolg van de voorzorgsmaatregelen die door de regeringen zijn genomen. Toch is er in de markt behoefte aan oplossingen op afstand. Om aan deze behoeften te voldoen heeft IFS een Remote Surveillance Check ontwikkeld.

Deze audit is vrijwillig en stelt IFS-gecertificeerde bedrijven in staat om aan te tonen dat hun ondersteunende procedures en managementprocessen nog steeds van kracht zijn en gehandhaafd worden, zelfs in deze moeilijke tijden. Deze controle geldt alleen voor IFS gecertificeerde bedrijven, waarvoor een verlengingsaudit van de IFS niet mogelijk was als gevolg van de Coronavirus-crisis. De certificatie-instelling die het laatste certificaat heeft afgegeven, voert bij voorkeur de Remote Surveillance Check uit, omdat het bedrijf en de managementprocessen al bekend zijn. Als het bedrijf echter van certificatie-instelling verandert, kan de Remote Surveillance Check ook door de nieuwe certificatie-instelling worden uitgevoerd.

De IFS Remote Surveillance Check is een op zichzelf staande oplossing die speciaal voor deze crisissituatie is ontwikkeld. Het is niet geaccrediteerd en het resultaat ervan kan niet in aanmerking worden genomen voor toekomstige IFS-certificeringsaudits.

De IFS-auditor van Vinçotte was een van de eerste auditors ter wereld die de IFS Remote Surveillance Check met succes heeft getest.