28 februari Actualiteit , Oplossingen

Barias, kampioen in kwaliteitscontrole. Net als Vinçotte.

Een verborgen kampioen, zo kan je Barias zeker noemen. Barias, KMO van het jaar 2021, helpt bedrijven met het verpakken en opslaan van gekoelde voedingsproducten voor wereldwijde export.

Wanneer je als bedrijf in de voedingssector actief bent, is kwaliteitscontrole een hoogste prioriteit en we zijn als Vinçotte dan ook trots dat we Barias al jaren mogen bijstaan in het verzekeren van hun kwaliteit.

Chris Mullie, CEO van Barias vertelt:

“Je hebt altijd 2 kanten in een relatie en bij Vinçotte is er wederzijds respect. Dat resulteert in een constructieve houding. Tenslotte hebben we samen hetzelfde doel en dat is de productie van Barias veilig organiseren en steeds verbeteren zodat onze groei wordt bestendigd.”

Als exporteur werkt Barias volgens internationale standaarden. In het geval van Barias is dat de IFS (International Food Standard) en de BRC (British Retail Consortium), Global Standard. Dit zijn standaarden die je als bedrijf nodig hebt om als private label te kunnen leveren. Specifiek aan Barias is dat ze heel veel verschillende voedselcategorieën verpakken (o.a. vis bakkerijproducten, groenten en fruit maar ook kant-en-klare producten).

Elk van die categorieën vraagt een auditeur met een specifieke kwalificatie en dan zitten ze bij Vinçotte natuurlijk goed want wij beschikken over meerdere auditeurs met multipele kwalificaties. In België is het Vinçotte Food team veruit de grootste speler in het auditen van de voedingsindustrie. Een groot team wil ook zeggen: veel kennis en kwalificaties in huis.

De normen die Barias volgt gaan vooral over hun processen:

  • Hoe werken ze met een kwaliteitsmanual?
  • Hoe is de traceerbaarheid in de keten gegarandeerd?
  • Hoe is de stockage van producten georganiseerd?
  • Hoe wordt de houdbaarheid gemanaged?

We auditen de twee normen altijd tegelijkertijd en daarvoor gaan we zelfs naar supermarkten om traceerbaarheidsoefeningen te doen waarbij we producten van Barias in de winkel gaan scannen om dan in hun productie te gaan kijken of ze traceerbaar zijn.

De audits zijn onaangekondigd, we interviewen de werknemers en checken of ze goed weten wat ze aan het doen zijn, checken de stalenkamer en overlopen verbeterpunten.

We werken al meer dan 5 jaar samen met Barias en hebben het bedrijf een enorme groei zien doormaken maar wat altijd bleef is de focus op kwaliteit.

Doe zo voort Barias en nog eens proficiat met de terechte trofee van KMO van het jaar.

Meer info

Als onafhankelijke partner garandeert Vinçotte de veiligheid, de kwaliteit en de traceerbaarheid van uw producten in iedere fase van de voedingscyclus. Van bij de bron tot en met opslag en transport.

Voedselveiligheid is uw zorg? >